Youtube

Instagram

19 Mayıs 2017 Cuma

YULAF EZMESİ NASIL YENİR?

Çoğunlukla gördüğüm ve karşılaştığım kadarıyla yulaf ezmesini olduğu gibi süte veya yoğurda karıştırıp yemeye çalışıyor insanlar... Sonra da "ne bu saman gibi" deyip yemekten vazgeçiyorlar ve zavallı yulaf ezmesinin adı kötüye çıkıveriyor bi anda :) Yapmayın, gelin bu yazıda nasıl doğru şekilde hazırlayacağımıza bakalım :)

Marketten satın aldığınız yulaf ezmesini (Eti Lifalif alıyorum ben genelde) iki yolla hazırlayıp yemeye hazır hale getirebilirsiniz...

1. Yol: Geceden bir sıvının (su veya bir süt çeşidi, veya yoğurt) içinde bırakarak buzdolabında bekleterek ertesi gün tüketmek.
Bunun için ölçüler şöyle olmalı:

  • Yarım bardak yulaf ezmesi
  • Yarım bardak su (veya bir süt çeşidi veya yoğurt)

Bu iki malzemeyi ağzı kapalı bir kap veya kavanoza koyup buzdolabına atıyoruz.Tarif bu kadar basit :) Ertesi gün pamuk gibi (creamy) bir kıvama gelen yulaf ezmesini dilediğiniz şekilde tatlandırıp, meyve, kuruyemiş de ilave ederek tüketebilirsiniz ;) Tatlandırma işlemini sadece taze veya kuru meyve ilavesiyle de yapabilirsiniz. Suyu (veya dilediğiniz bir sütü) sıcak olarak eklerseniz daha kısa sürede de (buzdolabında 1-2 saat gibi) hazır olacaktır.

2.Yol: Pişirerek tüketmek
Bunun için ölçüler ise şöyle olmalı:

  • Yarım bardak yulaf ezmesi
  • 1,5 bardak su (veya bir süt çeşidi)

Bu iki malzemeyi bir sos tavasına alıp kaynayana kadar yüksek ateşte karıştırarak pişirin. Sonra ateşi ortaya alıp bi 5-10 dak daha pişirin. Ve yulaf ezmeniz pamuk gibi bir kıvamda yumuşacık olarak yemeye hazır :)
Bir diğer alternatif de granola olarak pişirmek veya granola formunda hazır olarak almak ;)

Daha önce Türk usulü granola nasıl pişirilir tarifi vermiştim. Okumak için tıklayın.
Bir de ev yapımı granola tarifim vardı. Okumak için tıklayın.

Ayrıca "overnight oatmeal" tarifi de paylaşmıştım youtube kanalımda. Videoyu da ekliyorum ;) Granola yemeye hazır halde oluyor aslında ama bu videoda onu da geceden bırakarak denemişim :)
Kısaca özetlemek gerekirse; 
Geceden bekletecekseniz ölçü 1'e 1 olmalı. 
Pişirecekseniz 1'e 3 veya 1'e 4 olmalı.

Afiyet olsun :)

Not: Aslında bu ahkam kesmeli tavırları pek sevmiyorum ben ama kendim de aynı hataya düşüyorum zaman zaman :) Makyaj konusunda da make up artistlerin veya Youtuber'ların o öyle yapılmaz, benim yaptığım gibi yapacaksınız tavrını sevmem :) Nasıl tuvalini boyarken sanatçıya karışamıyorsak makyajda veya başka bi konuda da fikrimizi beyan edebilir ama kimseye karışamayız. Herkes her şeyi canının istediği gibi yapmakta özgür. Velhasıl-ı kelam; siz yine yulaf ezmenizi nasıl isterseniz öyle yemeye devam edin :)

Yulaftan felsefe çıkaran kızdan selamlarla :)

Aslı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder